Salát bramborový se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Olivy černé
  • 150 g Gouda
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 6 polévková lžíce Masový vývar
  • 5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 949.9 mg
  • Vláknina 12789.8 mg
  • Vitamín A 12789.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.

  • 2

    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.

  • 4

    Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.

  • 5

    V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

  • 6

    Řapíkatý celer omyjeme a odlomíme z něho 3 řapíky, které nakrájíme na tenké proužky. Sýr goudu nastrouháme na hrubším struhadle. Olivy omyjeme a vypeckujeme.

  • 7

    Do brambor přidáme olivy, nastrouhaný sýr a nasekaný řapíkatý celer. Zlehka promícháme a necháme 15 minut odležet. Potom natrháme lístky bazalky a salát jimi posypeme.

Komentáře k receptu