Bramborový salát se salátovou okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Pažitka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1084.2 mg
  • Vláknina 12764.8 mg
  • Vitamín A 12764.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut - podle velikosti brambor.

  • 2

    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Okurku pokrájíme na tenké plátky, které osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme 15 minut odležet.

  • 4

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům. K bramborám přidáme i odleželé okurky. Salát lehce promícháme a pokapeme olejem. Znovu promícháme, osolíme a opepříme a pak necháme odležet alespoň 15 minut. Nakonec nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní salát. Podáváme.

Komentáře k receptu