Bramborový salát se salátovou okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1084.2 mg
- Vláknina 12764.8 mg
- Vitamín A 12764.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut - podle velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Okurku pokrájíme na tenké plátky, které osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme 15 minut odležet.
-
4
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům. K bramborám přidáme i odleželé okurky. Salát lehce promícháme a pokapeme olejem. Znovu promícháme, osolíme a opepříme a pak necháme odležet alespoň 15 minut. Nakonec nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní salát. Podáváme.