Salát bramborový se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1057.2 mg
- Vláknina 12489.8 mg
- Vitamín A 12489.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Oloupeme jednu cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
-
4
Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
-
5
Oloupeme zbylou cibuli a nasekáme nadrobno. Vlijeme na pánev olej a vhodíme na něj nasekanou cibuli. Slaninu nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a opečeme. Potom ještě horkou přidáme do salátu a lehce promícháme. Necháme 15 minut odležet.
-
6
Nadrobno nasekáme pažitku a řeřichu a posypeme s ní salát před podáváním.