Salát z čínského zelí s nudlemi
Suroviny
- 200 g Nudle rýžové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 ks Kapusta kadeřavá
- 8 ks Šalotka
- 4 ks Zelí čínské
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Mandle plátky
- 4 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 18 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1643.9 mg
- Vláknina 10338 mg
- Vitamín A 10338 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce s horkou vodou dáme čínské nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy.
-
2
Mezitím na tenké proužky nakrájíme kadeřavou kapustu a mladé čínské zelí, na kolečka oloupané střední šalotky a nahrubo čerstvý koriandr. Na suché pánvi dozlatova opražíme piniové oříšky a mandlové plátky. Nakrájenou zeleninu a koriandr s praženými oříšky a mandlemi přidáme do mísy k nudlím a dobře promícháme.
-
3
Na dresink dohusta ušleháme arašídový olej s octem balsamico, citrónovou šťávou, sójovou omáčkou, hnědým třtinovým cukrem, solí a drceným pepřem. Dresink vmícháme do salátového základu.
-
4
Hotový salát rozdělíme na misky a servírujeme.