Hořčice ze zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 56 g
- Sodík 5058 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 882.1 mg
- Vláknina 10902.9 mg
- Vitamín A 10902.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.
-
2
Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.
-
3
Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.