Kuřecí stehna s omáčkou z čokolády
Suroviny
- 30 g Čokoláda hořká
- 15 g Čokoláda hořká
- 30 g Máslo čerstvé
- 450 g Kuřecí stehna
- 30 g Protlak rajčatový
- 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 120 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1107 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 85 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 228.6 mg
- Draslík 655.5 mg
- Vláknina 5606.3 mg
- Vitamín A 5606.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme na plátky.
-
2
Na másle s olejem osmažíme kuřecí stehna po obou stranách. Po zhruba 15 minutách maso odstavíme, osolíme a opepříme.
-
3
Do vroucího vývaru zašleháme rajčatový protlak a povaříme.
-
4
Maso vyjmeme z rendlíku a ve výpeku osmažíme cibuli. K cibuli přimícháme nalámanou čokoládu. Když se rozpustí, přidáme cukr, skořici a směs vmícháme do vývaru s protlakem. Omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní kuřecí stehna. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut za občasného míchání. Na závěr zašleháme smetanu a prohřejeme.
-
5
Stehna podáváme přelitá omáčkou a posypaná strouhanou čokoládou.