Bramborová kaše s parmezánem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 32 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1057 mg
- Vláknina 12516 mg
- Vitamín A 12516 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme a vložíme do osolené vody. Vaříme doměkka zhruba 20 minut. Parmezán nastrouháme na hobliny, bazalku nasekáme nadrobno.
-
2
Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, zalijeme olejem a smícháme s dvěma třetinami sýra a bazalkou. Kaši vymícháme a prohřejeme.
-
3
Horkou kaši podáváme posypanou zbylým parmezánem a plátky šunky.