Fenyklový salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 719.2 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlízy fenyklu opláchneme od nečistot a nakrájíme je na plátky. Na krájení můžeme použít škrabku, aby plátky byly co nejjemnější. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče také nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V misce stranou si smícháme jogurt, cukr a kečup. Šťávu z limetky vymačkáme do misky se zálivkou a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Pořádně zamícháme, aby se úplně rozpustil cukr.
-
3
Nakonec zamícháme fenykl s ovocem a zalijeme zálivkou. Pořádně vše promícháme a ihned podáváme.