Salát z krůtích prsou s polníčkem
Suroviny
- 100 g Salát Polníček
- 50 g Olivy černé
- 300 g Krůtí prsa
- 2 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- 3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 386 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 994.3 mg
- Vláknina 10901.5 mg
- Vitamín A 10901.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme krůtí prsa a vetřeme do nich sůl. Potom je necháme přes noc v chladnu odležet.
-
2
Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme provensálské koření. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá krůtí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z bylinek nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme krůtí prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.
-
3
Na pánev vlijeme olej a rozehřejeme ho. Krůtí prsa na něm opečeme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, odložíme stranou a necháme 10 minut odležet.
-
4
Salát polníček opláchneme a necháme okapat. Potom salát rozlámeme na jednotlivé listy. Šalotku oloupeme a posekáme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
-
5
V misce si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme hořčici, bílý vinný ocet a olivový olej, opepříme a osolíme. Důkladně promícháme.
-
6
Zálivkou přelijeme směs mrkve a polníčku.
-
7
Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi salát. Podáváme.