Salát z kuřecích prsou a hub shiitake
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Čekanka
- 250 g Shiitake houby
- 100 g Mungo klíčky
- 2 kávová lžička Čaj černý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 777.4 mg
- Vláknina 6770.3 mg
- Vitamín A 6770.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.
-
2
Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.
-
3
Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.
-
4
Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.
-
5
Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.
-
6
V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.
-
7
Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.