Salát z čekanky s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Hroznové víno
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 40 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Čekanka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 3993 mg
  • Vitamín A 3993 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čekanky odstraníme vrchní listy, odřízneme spodní část, poté nakrájíme na silnější nudličky. Hroznové víno obereme, opláchneme a necháme okapat. Nivu nakrájíme na menší kostičky.

  • 2

    Na zálivku promícháme dohladka hořčici, ocet, olej, sůl a pepř.

  • 3

    V míse promícháme čekanku se sýrem, hroznovým vínem a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu