Grilované papriky v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Paprikové lusky čerstvé
  • 80 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.8 mg
  • Vláknina 393.8 mg
  • Vitamín A 393.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 191.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme a vykrojíme semínka, česnek nakrájíme na tenké plátky, rošt potřeme rostlinným olejem.

  • 2

    Papriky zprudka grilujeme zhruba 15 minut, až zhnědnou. Během grilování papriky obracíme.

  • 3

    Hotové papriky sloupneme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Papriky podáváme posypané česnekem, zakapané olivovým olejem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu