Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 54 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 423.3 mg
- Vláknina 3312.7 mg
- Vitamín A 3312.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.
-
2
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.