Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 423.3 mg
  • Vláknina 3312.7 mg
  • Vitamín A 3312.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.

  • 2

    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu