Omáčka Béarnaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 551.9 mg
- Vláknina 1903.1 mg
- Vitamín A 1903.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.
-
2
Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme 2 lžíce studené vody, nasekaný kerblík a estragon, žloutky a ve vodní lázni asi 80°C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo.
-
3
Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40°- 50°C. Hodí se ke všem masovým minutkám.