Arašídová pasta
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 6 g Sůl
- 5 g Zázvor mletý
- 2 g Chilli koření mleté
- 4 g Pepř bílý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 150 g Arašídy
- 20 ml Omáčka sójová
- 250 ml Mléko kokosové
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78 mg
- Vláknina 2776.5 mg
- Vitamín A 2776.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané arašídy umeleme. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek nasekané najemno. Přidáme nakrájenou chilli papričku a umleté arašídy a asi 3 minuty opečeme. Přidáme chilli koření, strouhaný zázvor, koriandr, sůl, pepř, sójovou omáčku, třtinový cukr a podusíme 2 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem, rozmícháme a necháme krátce povařit. Na závěr arašídovou pastu ještě dosolíme a zředíme horkou vodou.