Grilovaná parmice s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 20 g Sůl
  • 40 g Pažitka
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 800 g Parmice
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2327 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 913.8 mg
  • Vláknina 4470 mg
  • Vitamín A 4470 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané parmice zbavíme šupin, omyjeme a osušíme. Zvenčí i zevnitř pokapeme citronovou šťávou a nasolíme.

  • 2

    V misce smícháme nasekaný tymián a bazalku, kozí sýr a olej a vzniklou nádivkou ryby naplníme. Sepneme párátky, potřeme olejem a grilujeme 10 minut z obou stran, nejlépe ve speciální mřížce na ryby, aby se nám nerozpadla. Podáváme ozdobené pátkem citronu a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu