Tagliatelle s garnátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 350 g Tagliatelle
  • 100 g Salát Rosso
  • 100 g Rukola
  • 300 g Garnát obecný
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Brandy
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2416 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 274.5 mg
  • Vláknina 1382.5 mg
  • Vitamín A 1382.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Garnáty omyjeme, ulomíme jim hlavy, odstraníme střívka a krunýře, garnáty vložíme do pánve s rozehřátým máslem a zvolna smažíme asi 5 minut. Rukolu a salát Rosso nakrájíme na nudličky, přidáme ke garnátům, podusíme, přilijeme smetanu, brandy, osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme garnátovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu