Rychlokvašené okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 623.2 mg
- Vláknina 21903.5 mg
- Vitamín A 21903.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.
-
2
Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.
-
3
Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.
-
4
Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.