Rychlokvašené okurky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 20 g Pepř černý celý
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 6 ks Vinné listy
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Okurky
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 623.2 mg
  • Vláknina 21903.5 mg
  • Vitamín A 21903.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.

  • 2

    Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.

  • 3

    Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.

  • 4

    Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.

Komentáře k receptu