Pirohy z bramborového těsta plněné zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 7 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1090.8 mg
- Vláknina 15500 mg
- Vitamín A 15500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.
-
2
Kysané zelí necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou nakrájeného zelí.
-
4
Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj potom vmícháme směs zelí s česnekem.
-
5
Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý díl těsta dáme zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje k sobě pevně přitiskneme.
-
6
V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.