Salát ze sušených rajčat, kozího sýru a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 342.1 mg
- Vláknina 2029.7 mg
- Vitamín A 2029.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme studenou vodou, necháme okapat, natrhané listy rozložíme na servírovací talíře.
-
2
Rajčata omyjeme, okapané nakrájíme na poloviny, osolíme je, pokapeme olejem a v žáruvzdorné míse je necháme v troubě vysušit. Potom je vyjmeme a dáme na listy špenátu na talířích.
-
3
Do zapékací mísy přilijeme citronovou šťávu a olej, vše rozšleháme a zálivkou pokapeme špenát s rajčaty. Nakonec salát posypeme jemně rozdrobeným sýrem a nasekanou mátou.