Teplý salát z brambor a slaniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 16 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 1149.7 mg
- Vláknina 13658.5 mg
- Vitamín A 13658.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.
-
4
Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.
-
5
Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.