Krupicová kaše ze sójového mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Máslo čerstvé
  • 90 g Mouka rýžová
  • 2 g Sůl
  • 800 ml Mléko sójové
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Mouka karobová
  • 2 ks Vejce křepelčí
  • 8 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 77.5 mg
  • Vláknina 3052 mg
  • Vitamín A 3052 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 802.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sójové mléko se špetkou soli dáme vařit. Když vzkypí, přisypeme rýžovou mouku a přidáme dvě křepelčí vejce. Kaši s přísadami mícháme nad mírným ohněm do zhoustnutí. Hotovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem, karobovým práškem a skořicí. Kaši servírujeme horkou jako hlavní chod, především dětem.

Komentáře k receptu