Polpety z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Vejce slepičí
  • 1 g Muškátový květ
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Telecí plec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žemle tuková
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 175.8 mg
  • Vláknina 219.4 mg
  • Vitamín A 219.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou.

  • 2

    Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 4

    Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 6

    Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem.

Komentáře k receptu