Polpety z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 175.8 mg
- Vláknina 219.4 mg
- Vitamín A 219.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou.
-
2
Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
-
4
Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka.
-
6
Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem.