Vepřový guláš sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 38 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 28.9 mg
- Vláknina 717.8 mg
- Vitamín A 717.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4216.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme maso, ochutíme solí a pepřemm, zvolna dusíme. Mezitím občas promícháme a podlijeme horkou vodou.
-
2
Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.