Sterilované pečené vepřové maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 30 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 24.2 mg
- Vláknina 280 mg
- Vitamín A 280 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4217.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vlastní šťávou, případně horkou vodou.
-
2
Poté maso nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a ihned rozdělíme do sklenice. Vypečenou šťávu přecedíme, zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.