Grilované bílé klobásy na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 55 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 278.2 mg
- Vláknina 4486.2 mg
- Vitamín A 4486.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.1 mg
- Vitamín E 11.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy nakrájíme nakoso na špalíčky 3 cm dlouhé. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na čtverce, jarní cibulky nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Na marinádu v hmoždíři roztlučeme hřebíček, jalovec, bobkový list a pepř a vše dobře promícháme s olejem a solí. Klobásky i zeleninu přelijeme marinádou a necháme chvíli odležet.
-
3
Marinované klobásky napichujeme střídavě s paprikou a cibulkami na jehly a klademe na rošt potřený olejem. Za občasného obracení 10 minut grilujeme.
-
4
V mezičase nastrouháme očištěný a opláchnutý křen, který zakapeme citronovou šťávou.
-
5
Hotové klobásky podáváme s připraveným křenem.