Vepřové plátky dušené na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 577.8 mg
- Vláknina 1871.3 mg
- Vitamín A 1871.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu.
-
4
Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme.
-
5
Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.