Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem
Suroviny
- 600 g Skopová kýta
- 150 g Uzené maso vařené
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 45 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 1076.8 mg
- Vitamín A 1076.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené uzené maso. Když pustí šťávu, přidáme nakrájenou skopovou kýtu a za stálého míchání kousky masa opečeme ze všech stran. Do hrnce přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přidáme pepř a sůl, přilijeme pivo a 1 dl vody, promícháme a vaříme, až je maso měkké. Vše nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme vegetou, pepřem a solí a ještě krátce převaříme.