Telecí hrudí se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 78499 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 838.1 mg
  • Vláknina 2262 mg
  • Vitamín A 2262 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.

  • 2

    Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.

  • 3

    Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.

Komentáře k receptu