Telecí hrudí se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 70 g
- Sodík 78499 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 180.5 mg
- Draslík 838.1 mg
- Vláknina 2262 mg
- Vitamín A 2262 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.
-
2
Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.
-
3
Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.
-
5
Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.