Smažené plněné papriky
Suroviny
- 25 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Veka
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 1.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 275.8 mg
- Draslík 262.7 mg
- Vláknina 4643.3 mg
- Vitamín A 4643.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku omyjeme a najemno ji nasekáme. Hrášek scedíme a necháme v sítu okapat. Šunku a veku rozkrájíme na kostičky.
-
2
V míse smícháme máslo, 2 vajíčka, jemně nasekanou petželku, rajčatový protlak, okapaný hrášek, mléko, nakrájenou šunku a veku. Směs opepříme a osolíme.
-
3
Papriky omyjeme studenou vodou, oloupeme je, odkrojíme vršky, vyřizneme jádřince, naplníme je připravenou směsí a postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, obalené plněné papriky v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a podáváme.