Celer smažený v pivním trojobalu
Suroviny
- 2 ks Celer bulvový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Kečup jemný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 571.1 mg
- Vláknina 6954.2 mg
- Vitamín A 6954.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme ho na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme 30 minut odležet.
-
2
Vždy dva plátky celeru pak spojíme kečupem k sobě a postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky celeru v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.