Celer smažený v pivním trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Kečup jemný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 6954.2 mg
  • Vitamín A 6954.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme ho na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Vždy dva plátky celeru pak spojíme kečupem k sobě a postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky celeru v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu