Rybí pěna se salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Losos uzený
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Želatina
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 164.7 mg
  • Vláknina 2386.5 mg
  • Vitamín A 2386.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru si vymačkáme jednu limetku, přidáme na kousky pokrájenou rybu, smetanu a sýr. Vše rozmixujeme a dochutíme pepřem a solí dle vlastní chuti.

  • 2

    Stranou si do misky připravíme želatinu s vodou dle návodu na jejím obalu. Počkáme, až želatina ztuhne, přidáme ji do rybí pěny a pořádně promícháme vidličkou. Vše pak dáme cca na 15 minut do chladničky odležet.

  • 3

    Mezitím si můžeme omýt listy salátu. Na každý list pak dáme jednu lžičku rybí pěny a vše ještě zakápneme šťávou z druhé limetky.

Komentáře k receptu