Zapečené cannelloni se špenátem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Šunka dušená
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 230 g Mozzarella
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 400 ml Mléko plnotučné
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 12 ks Cannelloni
- 2 špetka Muškátový květ
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 63.9 mg
- Draslík 387.9 mg
- Vláknina 3398.6 mg
- Vitamín A 3398.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 647.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut.
-
2
Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu.
-
3
Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku.
-
4
Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut.