Makarony se sýrem a hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 20 g Harissa pasta
  • 350 g Makarony milánské
  • 3500 ml Voda pitná
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 5196 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 378.1 mg
  • Vláknina 11387.5 mg
  • Vitamín A 11387.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Makarony nakrájíme na kratší kousky.

  • 2

    Hovězí svíčkovou vcelku osolíme, opepříme, položíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme ze všech stran zhruba 8 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme nadrobno. Maso z pánve vyjmeme, do výpeku nasypeme cibulku s česnekem, krátce orestujeme, podlijeme hovězím vývarem, přidáme paprikovou pastu, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky makaronů, lehce orestujeme, přidáme strouhaný sýr a zahříváme, dokud se sýr úplně neroztaví. Těstoviny se sýrem upravíme na talíře, maso nakrájíme na plátky, přiložíme k těstovinám a přelijeme omáčkou z pánve.

Komentáře k receptu