Makarony se sýrem a hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 33 g
- Sodík 5196 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 378.1 mg
- Vláknina 11387.5 mg
- Vitamín A 11387.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Makarony nakrájíme na kratší kousky.
-
2
Hovězí svíčkovou vcelku osolíme, opepříme, položíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme ze všech stran zhruba 8 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme nadrobno. Maso z pánve vyjmeme, do výpeku nasypeme cibulku s česnekem, krátce orestujeme, podlijeme hovězím vývarem, přidáme paprikovou pastu, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky makaronů, lehce orestujeme, přidáme strouhaný sýr a zahříváme, dokud se sýr úplně neroztaví. Těstoviny se sýrem upravíme na talíře, maso nakrájíme na plátky, přiložíme k těstovinám a přelijeme omáčkou z pánve.