Schauffenské jazýčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Čokoláda hořká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Ořechy lískové
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 40 ml Koňak vaječný
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 60.6 mg
  • Draslík 329.4 mg
  • Vláknina 57670 mg
  • Vitamín A 57670 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.

  • 2

    Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.

Komentáře k receptu