Schauffenské jazýčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 64 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 60.6 mg
- Draslík 329.4 mg
- Vláknina 57670 mg
- Vitamín A 57670 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.
-
2
Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.