Hříbkový salát sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 772.9 mg
- Vláknina 2885 mg
- Vitamín A 2885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.
-
2
Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.
-
3
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.