Kapr po pacovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 550.8 mg
  • Vláknina 307.5 mg
  • Vitamín A 307.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra naporcujeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme na rozpáleném sádle.

  • 2

    Pak přidáme do pánve k porcím kapra 5 g namočených hub i s vodou, ve které se máčely. Přidáme rajčatový protlak, česnek a necháme dusit pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Porce kapra při podávání přelijeme šťávou s houbami.

Komentáře k receptu