Sekané hovězí řízky na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 324.7 mg
- Vláknina 10881 mg
- Vitamín A 10881 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a jemně umeleme spolu s vymačkanou a v mléce namočenou vekou. Přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, jemně nakrájenou petrželku a vše promícháme.
-
2
Připravené maso rozdělíme na stejné díly a tvoříme z nich oválné řízky. Obalíme je po jedné straně v prosáté mouce a klademe na pekáč do horkého tuku. V troubě řízky pečeme nejprve po jedné straně, obrátíme je a pečeme po druhé straně dozlatova.
-
3
Upečené řízky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na řízky.
-
4
Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout do rozpuštěného másla. Podlijeme a dusíme doměkka.Mrkev a hrášek přidáme do šťávy, dosolíme a provaříme.