Fusilli s kuřecím masem a krevetami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Těstoviny Fusilli
- 180 g Fazole bílé sterilované
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno bílé
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 41 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 187.3 mg
- Draslík 715 mg
- Vláknina 9399.3 mg
- Vitamín A 9399.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.
-
2
Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.
-
3
V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.
-
4
Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.
-
5
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.