Ravioli plněné králičím masem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 800 g Králičí maso
- 80 g Mrkev kořen
- 120 g Pórek
- 350 g Mouka pšeničná hladká
- 50 ml Olej olivový
- 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 900 ml Voda pitná
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 71 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 305.1 mg
- Draslík 705.8 mg
- Vláknina 3034.5 mg
- Vitamín A 3034.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí stehna opláchneme a osušíme, omytý pórek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, estragonové lístky nasekáme nadrobno.
-
2
Na válu vypracujeme těsto z mouky, soli a 3 rozšlehaných vajec. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.
-
3
V mezičase v rendlíku na oleji osmažíme králičí stehna z obou stran, přidáme cibuli, mrkev, pórek a bouquet garni. Smažíme asi 2 minuty, přilijeme vodu a pod poklicí za občasného míchání dusíme 90 minut.
-
4
Udušené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes jemné síto a odložíme. Vychladlé maso vykostíme a umeleme. K mletému masu přidáme estragon (odložíme část do omáčky) a dobře promícháme. Do masové hmoty vmícháme 2 – 3 lžíce králičího vývaru.
-
5
Odleželé těsto po částech rozválíme na tenké placky, vykrájíme kolečka, naplníme masem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přes maso přehneme a okraje dobře přitiskneme. Hotové ravioly necháme chvíli odležet. Poté je vkládáme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme asi 5 minut. Uvařené ravioly necháme okapat a držíme na teple.
-
6
Asi 300 ml vývaru z králíka v kastrolu necháme na prudkém plameni zredukovat na polovinu, zašleháme smetanu, přidáme zbývající estragon, sůl, pepř a prohřejeme.
-
7
Ravioly podáváme v hlubokých talířích, přelijeme smetanovou omáčkou.