Ravioli plněné králičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 800 g Králičí maso
  • 80 g Mrkev kořen
  • 120 g Pórek
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Olej olivový
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 900 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 305.1 mg
  • Draslík 705.8 mg
  • Vláknina 3034.5 mg
  • Vitamín A 3034.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna opláchneme a osušíme, omytý pórek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, estragonové lístky nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na válu vypracujeme těsto z mouky, soli a 3 rozšlehaných vajec. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.

  • 3

    V mezičase v rendlíku na oleji osmažíme králičí stehna z obou stran, přidáme cibuli, mrkev, pórek a bouquet garni. Smažíme asi 2 minuty, přilijeme vodu a pod poklicí za občasného míchání dusíme 90 minut.

  • 4

    Udušené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes jemné síto a odložíme. Vychladlé maso vykostíme a umeleme. K mletému masu přidáme estragon (odložíme část do omáčky) a dobře promícháme. Do masové hmoty vmícháme 2 – 3 lžíce králičího vývaru.

  • 5

    Odleželé těsto po částech rozválíme na tenké placky, vykrájíme kolečka, naplníme masem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přes maso přehneme a okraje dobře přitiskneme. Hotové ravioly necháme chvíli odležet. Poté je vkládáme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme asi 5 minut. Uvařené ravioly necháme okapat a držíme na teple.

  • 6

    Asi 300 ml vývaru z králíka v kastrolu necháme na prudkém plameni zredukovat na polovinu, zašleháme smetanu, přidáme zbývající estragon, sůl, pepř a prohřejeme.

  • 7

    Ravioly podáváme v hlubokých talířích, přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu