Losos dušený na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 521.7 mg
  • Vláknina 2360.5 mg
  • Vitamín A 2360.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lososa omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut uležet. Potom je okmínujeme a osolíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme lžící másla, rozložíme do ní plátky ryby a polijeme je zbylým rozpuštěným máslem. Přilijeme pivo s trochou vody a lososa pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu. POtom poklici odstraníme a lososa krátce zapečeme.

  • 3

    Porce rozdělíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu