Krevety smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety nakládané
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 437.7 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 2500.8 mg
  • Vitamín A 2500.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyndáme z konzervy a necháme je okapat.

  • 2

    V míse rozšleháme vajíčka, pivo a mouku do hladkého těstíčka, které opepříme a osolíme. Okapané krevety v něm obalujeme a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Krevety servírujeme s plátkem citronu.

Komentáře k receptu