Vejce na černém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kapary
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 832 mg
  • Draslík 269.6 mg
  • Vláknina 495 mg
  • Vitamín A 495 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, když začne pěnit, vyklepneme do něj vejce, která osolíme, opepříme a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vejce asi 3 minuty pečeme. Potom je opatrně sesuneme na talíř, posypeme nasekanou petrželovou natí, kaparami a přelijeme horkým octem.

  • 2

    Na pánev dáme dalších 50 g másla, které rozehřejeme „dočerna“ a přelijeme jím vejce. (Máslo by mělo jen zčervenat, černé máslo je škodlivé.)

Komentáře k receptu