Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Meruňky sušené
  • 60 g Švestky sušené
  • 60 g Hrušky sušené
  • 60 g Hrozinky
  • 200 ml Voda pitná
  • 250 ml Jogurt nízkotučný
  • 200 ml Zázvorové víno
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 562.7 mg
  • Vláknina 17711 mg
  • Vitamín A 17711 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme citrónovou kůru a najemno nasekáme kandovaný zázvor.

  • 2

    Do vysokého rendlíku s vodou vložíme sušené švestky, sušené meruňky a sušené hrušky, přidáme hrozinky, celou skořici, hřebíčky, citrónovou kůru a lžíci kandovaného zázvoru, přilijeme zázvorové víno, přikryjeme a pomalu uvedeme do varu. Na mírném ohni ovoce vaříme asi 10 minut a když změkne, zchladíme ho a přelijeme do servírovací mísy.

  • 3

    Přikrytou mísu dáme do chladničky přes noc uležet.

  • 4

    Druhý den připravíme zázvorovou polevu. V misce dobře promícháme bílý jogurt s medem a lžící kandovaného zázvoru.

  • 5

    Před podáváním z kompotu vyjmeme skořici a hřebíčky a kompot rozdělíme na skleněné dezertní misky.

  • 6

    Kompot servíruje přelitý zázvorovou polevou.

Komentáře k receptu