Smažené řízky ze srnčí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 95.4 mg
  • Vláknina 2941.2 mg
  • Vitamín A 2941.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

  • 2

    Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké.

  • 4

    Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu