Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami
Suroviny
- 440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Garnát obecný
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 150 g Mušle slávky
- 150 g Olihně
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1206 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 406.9 mg
- Draslík 807.2 mg
- Vláknina 11214.8 mg
- Vitamín A 11214.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme.
-
3
Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody.
-
4
Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru.