Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Garnát obecný
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 150 g Mušle slávky
  • 150 g Olihně
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 406.9 mg
  • Draslík 807.2 mg
  • Vláknina 11214.8 mg
  • Vitamín A 11214.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme.

  • 3

    Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody.

  • 4

    Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru.

Komentáře k receptu