Linguine s bazalkou
Suroviny
- 240 g Bazalka
- 500 g Těstoviny Linguine
- 125 ml Olej olivový
- 375 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Citrony
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 37 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 201.9 mg
- Vláknina 3481.2 mg
- Vitamín A 3481.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme.
-
3
V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem.
-
4
Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme.