Brněnské plněné telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Kapie
  • 600 g Telecí kýta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 327.2 mg
  • Draslík 610.6 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku rozkrájíme na kostičky. Sterilované kapie necháme okapat a pak je nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, šunku a kapie. Pak do pánve přimícháme rozšlehaná vajíčka, směs podle chuti opepříme a osolíme, pak ji rozprostřeme na plátky masa. Ty přehneme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátky.

  • 4

    Do pánve přidáme sádlo, rozehřejeme ho a připravené plněné řízky v něm opečeme z obou stran dozlatova. Během pečení maso poléváme pivem.

  • 5

    Měkké řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, promícháme a ještě krátce ji převaříme.

  • 6

    Řízky na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu