Telecí ořech s majonézou nastudeno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 106 g
- Sodík 99290 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 223.5 mg
- Draslík 1881.4 mg
- Vláknina 32539.1 mg
- Vitamín A 32539.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.
-
2
Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.
-
3
Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.
-
4
Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).
-
5
Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.