Telecí játra smažená v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 790.7 mg
- Draslík 654.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra omyjeme studenou vodou a odstraníme z nich blány. Pak je nakrájíme na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme.
-
2
Z mouky, vajíček a piva připravíme hladké těstíčko, ve kterém plátky jater obalíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.